skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić kanapki, weź następujące produkty: chleb( mam francuską bagietkę z koperkiem i czosnkiem), twardy ser, gotowaną kiełbasę (w tym przypadku cielęcą z pistacjami), pomidor, majonez dla soczystości.
Krok 2:
Pokrój bagietkę w cienkie plasterki. Wygodnie jest to zrobić za pomocą noża do chleba i sera.
Krok 3:
Pokrój dojrzałego soczystego pomidora w cienkie plasterki.
Krok 4:
Pokrój również kiełbasę w cienkie, elastyczne plastry.
Krok 5:
Twardy ser można również cienko pokroić tym samym nożem lub zetrzeć na grubej tarce - jest to dla ciebie wygodniejsze. Wygodniej jest mi wziąć talerze sera.
Krok 6:
Teraz zacznij składać kanapki: posmaruj kawałki chleba majonezem (Użyj wysokiej jakości majonezu od niezawodnego producenta lub zrób domowy).
Krok 7:
Ułóż plastry kiełbasy na majonezie.
Krok 8:
Teraz połóż jasne pomidory na kiełbasie.
Krok 9:
I przykryj plasterkami sera, sera nie powinno być za mało - w końcu stopi się i zachowa soczystość składników kanapki.
Krok 10:
Ułóż kanapki na pergaminie w naczyniu do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Krok 11:
Piecz kanapki w piekarniku z kiełbasą serową, aż ser się stopi i ogólnie zrumieni chleb.
Krok 12:
Podawaj kanapki w piekarniku z kiełbasą serową nie od razu-pozwól im trochę odstawić, takie kanapki są bardzo łatwe do poparzenia: pod skórką sera wysoka temperatura utrzymuje się przez długi czas, zwłaszcza nie podawaj takich kanapek dzieciom od razu, koniecznie sprawdź ich gorącość, możesz nawet lekko przeciąć skorupkę sera dla dziecka.
kanapki z serem kiełbasianym w piekarniku to popularna, popularna przekąska, którą można łatwo przygotować na rodzinne Śniadanie. Decydując się na zrobienie gorących kanapek na śniadanie, włącz kuchenkę - podczas krojenia wszystko się nagrzeje i pozostaje tylko ustawić je na kilka minut. Gorące kanapki nie są przygotowywane przez długi czas - w końcu wszystkie produkty są gotowe, najważniejsze jest to, że się rozgrzeją, a ser się rozpuści.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb pszenny 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa "mleczna" - 252 kcal/100g