kanapki w piekarniku z gotowaną kiełbasą i serem

kanapki z gorącym serem kiełbasianym to najlepsze rodzinne Śniadanie. Kanapki w piekarniku z serem kiełbasianym na śniadanie - co może smakować lepiej? Jako dodatek możesz wziąć pomidory, paprykę, cienkie plasterki cukinii - będzie bardziej soczysty i zdrowszy. Kiełbasa może być również Dowolna, lepiej wziąć tę, którą kochasz. Z gotowaną kiełbasą smak i sama kanapka są łagodniejsze. Gorące kanapki w piekarniku z kiełbasą serową są bardzo apetyczne - dolna część bagietki jest pieczona, aż będzie chrupiąca, a wewnątrz soczyste, smaczne nadzienie to tylko uczta!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 28 % 12 g
węglowodany 47 % 20 g
226 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić kanapki, weź następujące produkty: chleb( mam francuską bagietkę z koperkiem i czosnkiem), twardy ser, gotowaną kiełbasę (w tym przypadku cielęcą z pistacjami), pomidor, majonez dla soczystości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bagietkę w cienkie plasterki. Wygodnie jest to zrobić za pomocą noża do chleba i sera.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój dojrzałego soczystego pomidora w cienkie plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój również kiełbasę w cienkie, elastyczne plastry.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Twardy ser można również cienko pokroić tym samym nożem lub zetrzeć na grubej tarce - jest to dla ciebie wygodniejsze. Wygodniej jest mi wziąć talerze sera.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz zacznij składać kanapki: posmaruj kawałki chleba majonezem (Użyj wysokiej jakości majonezu od niezawodnego producenta lub zrób domowy).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż plastry kiełbasy na majonezie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz połóż jasne pomidory na kiełbasie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I przykryj plasterkami sera, sera nie powinno być za mało - w końcu stopi się i zachowa soczystość składników kanapki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż kanapki na pergaminie w naczyniu do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Piecz kanapki w piekarniku z kiełbasą serową, aż ser się stopi i ogólnie zrumieni chleb.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podawaj kanapki w piekarniku z kiełbasą serową nie od razu-pozwól im trochę odstawić, takie kanapki są bardzo łatwe do poparzenia: pod skórką sera wysoka temperatura utrzymuje się przez długi czas, zwłaszcza nie podawaj takich kanapek dzieciom od razu, koniecznie sprawdź ich gorącość, możesz nawet lekko przeciąć skorupkę sera dla dziecka.

kanapki z serem kiełbasianym w piekarniku to popularna, popularna przekąska, którą można łatwo przygotować na rodzinne Śniadanie. Decydując się na zrobienie gorących kanapek na śniadanie, włącz kuchenkę - podczas krojenia wszystko się nagrzeje i pozostaje tylko ustawić je na kilka minut. Gorące kanapki nie są przygotowywane przez długi czas - w końcu wszystkie produkty są gotowe, najważniejsze jest to, że się rozgrzeją, a ser się rozpuści.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb pszenny 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa "mleczna" - 252   kcal/100g

Podobne przepisy