młode ziemniaki pieczone w piekarniku

młode ziemniaki rozpływają się w ustach, spróbuj! Świetnie komponuje się z mięsem lub sałatką ogórkowo-pomidorową. Możesz piec ziemniaki w piekarniku do stanu, który lubisz. Możesz zrobić to tak, jak na zdjęciu - całkowicie Złote, nie możesz dać się ponieść emocjom i zostawić delikatną złotą skórkę.
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 71 % 12 g
80 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min

oczyść i opłucz młode ziemniaki pod bieżącą wodą. Wlej go do odpowiedniej formy do pieczenia i spłaszcz w jednej warstwie. Ułóż kawałki masła na wierzchu, dopraw solą i pieprzem do smaku.

przykryj formę folią i piecz przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. gdy ziemniaki będą miękkie, zdejmij folię, potrząśnij naczyniem do pieczenia, piecz przez kolejne 10 minut. Młode ziemniaki są gotowe. Podczas serwowania posyp posiekanym koperkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Młode ziemniaki - 61   kcal/100g

Podobne przepisy