młode ziemniaki pieczone w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
oczyść i opłucz młode ziemniaki pod bieżącą wodą. Wlej go do odpowiedniej formy do pieczenia i spłaszcz w jednej warstwie. Ułóż kawałki masła na wierzchu, dopraw solą i pieprzem do smaku.
przykryj formę folią i piecz przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. gdy ziemniaki będą miękkie, zdejmij folię, potrząśnij naczyniem do pieczenia, piecz przez kolejne 10 minut. Młode ziemniaki są gotowe. Podczas serwowania posyp posiekanym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Młode ziemniaki - 61 kcal/100g