vomer pieczony w piekarniku

przygotuj pyszną i niezwykłą rybę vomer z orzechami i ostrą papryką! Prosty przepis na pyszne cudowne ryby!
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 22 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
143 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
oczyszczoną, wypatroszoną rybę doprawiamy solą i smażymy na mieszance oliwy z oliwek i masła przez 3 minuty z każdej strony. Robię bez panierki, można opcjonalnie obtoczyć w mące lub cieście.

smażoną rybę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 12-15 minut. Ryba jest gotowa! Udekoruj ziołami, plasterkami cytryny i podawaj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Vomer wędzony - 102   kcal/100g

Podobne przepisy