pieczona kapusta w piekarniku

bardzo prosty i pyszny przepis na kapustę w piekarniku! Spróbuj! . Wspaniały przepis! Kapusta może być również stosowana jako dodatek do zbóż, ryb, mięsa i drobiu. I możesz jako niezależne danie. Gotuje się bardzo szybko, ale jest również spożywany natychmiast)
Julia ReznikovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 54 % 7 g
61 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i pokrój białą kapustę na 4 lub więcej kawałków. Wszystko zależy od wielkości główki kapusty (widelca).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posmaruj pędzelkiem tłoczonym na zimno olejem roślinnym. Aby uzyskać pikantność, dodaj wędzoną lub zwykłą paprykę do oleju

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posyp grubą solą i dowolnymi suchymi przyprawami do wyboru. I włóż do piekarnika w temperaturze 200°C na 40 minut. I ciesz się smakiem!)

przepis jest prosty, dietetyczny i niskokaloryczny) taką kapustę można zabrać ze sobą do pracy, szkoły i natury.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy