skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto wyrabiam w wypiekaczu do chleba i pieczę w piekarniku. Włożyłem wszystkie składniki do miski i włożyłem do programu" ciasto & quot;. Zajmuje mi to 1,5 godziny. Pół godziny od rozpoczęcia ugniatania okazało się, że jest to Kolobok.
Krok 2:
Minęła kolejna godzina, ciasto wyszło.
Krok 3:
Podziel ciasto na 3 równe części.
Krok 4:
Rozwałkowałem jeden kawałek.
Krok 5:
Pocięte na 3 części, prawie przycięte z jednej strony.
Krok 6:
Warkocz.
Krok 7:
Drugi Kolobok został po prostu umieszczony w silikonowej formie.
Krok 8:
I rozwałkowałem trzecią Kolobok, posypałem przyprawami (które były w domu) i położyłem na wierzchu kawałki sera.
Krok 9:
Zwinięty w rolkę.
Krok 10:
Złożyłem wszystko na blasze do pieczenia i włożyłem do wyłączonego piekarnika, aby ciasto ponownie się dopasowało.
Krok 11:
Po pół godzinie chleb powiększył się. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni w trybie "konwekcji".
Krok 12:
Oto taki pyszny chleb.
Krok 13:
A to mój ulubiony chleb - z serem i przyprawami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g