domowy chleb na serwatce w piekarniku

bardzo smaczny domowy chleb, prosty w przygotowaniu! Spróbować)
OxanaZavAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 7 % 4 g
węglowodany 80 % 44 g
239 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto wyrabiam w wypiekaczu do chleba i pieczę w piekarniku. Włożyłem wszystkie składniki do miski i włożyłem do programu" ciasto & quot;. Zajmuje mi to 1,5 godziny. Pół godziny od rozpoczęcia ugniatania okazało się, że jest to Kolobok.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Minęła kolejna godzina, ciasto wyszło.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podziel ciasto na 3 równe części.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkowałem jeden kawałek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pocięte na 3 części, prawie przycięte z jednej strony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Warkocz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drugi Kolobok został po prostu umieszczony w silikonowej formie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I rozwałkowałem trzecią Kolobok, posypałem przyprawami (które były w domu) i położyłem na wierzchu kawałki sera.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwinięty w rolkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Złożyłem wszystko na blasze do pieczenia i włożyłem do wyłączonego piekarnika, aby ciasto ponownie się dopasowało.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po pół godzinie chleb powiększył się. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni w trybie "konwekcji".

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Oto taki pyszny chleb.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    A to mój ulubiony chleb - z serem i przyprawami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy