Salaka pieczona w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest umycie i oczyszczenie ryby.
Krok 2:
Wymieszaj posiekany koperek z przyprawami i solą. Dodaj do ryby i odstaw na 10-15 minut.
Krok 3:
Pokrój cebulę w duże pierścienie.
Krok 4:
Przykryj naczynie do pieczenia folią. Nasmaruj powierzchnię olejem.
Krok 5:
Rozłóż połowę cebuli.
Krok 6:
Połóż rybę na cebuli.
Krok 7:
Ponownie nałóż cebulę na rybę i wlej resztki oleju. Przykryj folią i włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200. Bez folii będziesz musiał gotować przez kolejne 10-15 minut.
Krok 8:
Powinieneś dostać taką złotą rybkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Salaka - 125 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g