Salaka pieczona w piekarniku

bardzo smaczne danie bez dodatkowego czasu i pieniędzy. Spróbować
DarinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 12 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 13 % 3 g
143 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pierwszą rzeczą do zrobienia jest umycie i oczyszczenie ryby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj posiekany koperek z przyprawami i solą. Dodaj do ryby i odstaw na 10-15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w duże pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj naczynie do pieczenia folią. Nasmaruj powierzchnię olejem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż połowę cebuli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż rybę na cebuli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ponownie nałóż cebulę na rybę i wlej resztki oleju. Przykryj folią i włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200. Bez folii będziesz musiał gotować przez kolejne 10-15 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Powinieneś dostać taką złotą rybkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Salaka - 125   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy