kupaty z udka z kurczaka z ziołami w piekarniku

rozpieszczaj swoją rodzinę soczystymi, pachnącymi kupatami! Robię to danie z udek z kurczaka, więc okazuje się budżet. Ale lepiej oczywiście wziąć filet z kurczaka.
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 20 g
tłuszcze 41 % 14 g
węglowodany 0 % 0 g
211 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 55 min

obierz udka ze skóry, z kości, pokrój miąższ na małe kawałki. Drobno posiekaj smalec. Wymieszaj z kurczakiem, wyciśnij czosnek do masy, dodaj sól, przyprawy.

w kilku miejscach przebij umyte jelita i nadziewaj je mięsem, tworząc porcje kiełbas. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

teraz Rozgrzej piekarnik do 200C, włóż kupaty do rękawa do pieczenia i piecz w piekarniku przez 40 minut. Podawać z dodatkami, ziołami lub sałatką do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal / 100g

Podobne przepisy