kupaty z udka z kurczaka z ziołami w piekarniku
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
obierz udka ze skóry, z kości, pokrój miąższ na małe kawałki. Drobno posiekaj smalec. Wymieszaj z kurczakiem, wyciśnij czosnek do masy, dodaj sól, przyprawy.
w kilku miejscach przebij umyte jelita i nadziewaj je mięsem, tworząc porcje kiełbas. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
teraz Rozgrzej piekarnik do 200C, włóż kupaty do rękawa do pieczenia i piecz w piekarniku przez 40 minut. Podawać z dodatkami, ziołami lub sałatką do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal / 100g