ziemniaki pieczone z saltison w piekarniku
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Obierz ziemniaki. Włącz piekarnik na 180 stopni, pozwól mu się rozgrzać.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki na ćwiartki, sól i pieprz do smaku. Dodaj trochę majonezu, wymieszaj.
Krok 3:
Saltison pokroić w paski.
Krok 4:
Forma, w której będziemy piec, jest bardzo lekko nasmarowana olejem roślinnym. Ułóż nasze ziemniaki, ułóż paski saltison na wierzchu. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut. Skoncentruj się na swoich piekarnikach. Możesz raz wymieszać podczas pieczenia, tylko bardzo ostrożnie. Saltison stopi się na kawałki, a ziemniaki będą bardzo smaczne i pachnące.
Krok 5:
Po 30-40 minutach możesz sprawdzić gotowość. Jeśli jesteś gotowy, włóż do talerzy, posyp świeżymi ziołami i wzywaj wszystkich do stołu. Pyszne ze świeżymi warzywami. Smacznego!
bardzo proste i samowystarczalne danie. Gotuj z przyjemnością)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal / 100g
- Pieprz - 26 kcal/100g