skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy jaja byka tylko w kolorze różowym z niebieskimi żyłkami i moczymy dzień w wodzie.Zmieniamy wodę 3 razy, ale nie będzie jeszcze gorzej.Przenieś na ręcznik papierowy i pozwól mu wyschnąć.
Krok 2:
Ostrożnie zdejmij skórę z jaj i jeszcze raz dobrze spłucz, pozwól wodzie spłynąć
Krok 3:
Tniemy ostrożnie w kółko około 5-7 mm
Krok 4:
Ostrożnie wkładamy koła do głębokiego naczynia, solimy i grubo mielonego pieprzu, posypujemy olejem roślinnym
Krok 5:
Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj cebulę w kółko, wymieszaj bez uszkadzania kółek cebuli.Dajemy trochę czasu na marynowanie
Krok 6:
W tym czasie bierzemy zieloną paprykę i kroimy na kwadraty
Krok 7:
Moje pomidory i pozwól im wyschnąć
Krok 8:
Krążki jaj byka przekładamy na patelnię, a krążki cebuli zostawiamy na talerzu
Krok 9:
Gotuj jajka przez 5-7 minut, mieszając i usuwając powstałą pianę
Krok 10:
Spłucz i rozłóż na desce do krojenia,aby nadmiar wody ze szkła
Krok 11:
Wyjmij szpikulec z piekarnika i nawlecz najpierw pomidora, następnie kwadrat papryki,okrąg cebuli, okrąg jaja byka i tak dalej, aż szpikulec się skończy.Wszystkie te składniki wystarczą na 3 szpikulce.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut
Krok 12:
Smacznego
Krok 13:
Tak wygląda Kebab tylko z piekarnika.Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Jaja byka - 230 kcal/100g