szaszłyki z jaj wołowych w piekarniku

ciekawa opcja grilla dla Twojej rodziny i gości. Jaja bydlęce od czasów starożytnych znane są na całym świecie jako pikantny przysmak, który różni się dość osobliwym, ale nie mniej atrakcyjnym smakiem. Jednak niewiele osób wie, jak gotować jaja byka. Z reguły technologia zapewnia wstępne oczyszczenie jąder z filmu, gotowanie, a następnie gotowanie. Co więcej, jeśli goście nie wiedzą, co to za produkt, jest mało prawdopodobne, że będą w stanie odgadnąć, z czego przygotowane jest danie.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 24 % 4 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy jaja byka tylko w kolorze różowym z niebieskimi żyłkami i moczymy dzień w wodzie.Zmieniamy wodę 3 razy, ale nie będzie jeszcze gorzej.Przenieś na ręcznik papierowy i pozwól mu wyschnąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ostrożnie zdejmij skórę z jaj i jeszcze raz dobrze spłucz, pozwól wodzie spłynąć

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Tniemy ostrożnie w kółko około 5-7 mm

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostrożnie wkładamy koła do głębokiego naczynia, solimy i grubo mielonego pieprzu, posypujemy olejem roślinnym

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj cebulę w kółko, wymieszaj bez uszkadzania kółek cebuli.Dajemy trochę czasu na marynowanie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym czasie bierzemy zieloną paprykę i kroimy na kwadraty

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Moje pomidory i pozwól im wyschnąć

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Krążki jaj byka przekładamy na patelnię, a krążki cebuli zostawiamy na talerzu

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotuj jajka przez 5-7 minut, mieszając i usuwając powstałą pianę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Spłucz i rozłóż na desce do krojenia,aby nadmiar wody ze szkła

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmij szpikulec z piekarnika i nawlecz najpierw pomidora, następnie kwadrat papryki,okrąg cebuli, okrąg jaja byka i tak dalej, aż szpikulec się skończy.Wszystkie te składniki wystarczą na 3 szpikulce.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Tak wygląda Kebab tylko z piekarnika.Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Jaja byka - 230   kcal/100g

Podobne przepisy