Pangasius z warzywami w piekarniku

Twoja rodzina ci podziękuje i będzie wymagać suplementu! Przygotowanie jest łatwe i proste, smak jest super przyjemny, delikatna ryba po prostu rozpływa się w ustach. Przygotuj go na świąteczny stół lub na obiad dla rodziny, nikt nie pozostanie obojętny))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 10 % 2 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki, filet z pangi należy rozmrozić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w średnią kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki na średniej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Warzywa podsmażamy na patelni prawie do miękkości, na niewielkiej ilości oleju, soli i pieprzu do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój filet z pangi na porcje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Bierzemy naczynie do pieczenia (wolę ceramiczne, można w nim natychmiast podać), jeśli zwiększysz objętość produktów, możesz wziąć duże Deco i ugotować w nim, posmarować trochę olejem roślinnym (nie można go smarować, ponieważ w smażeniu będzie olej, to wszystko do smaku), rozłóż połowę naszych smażonych warzyw, wyrównaj dno.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj warzywa połową majonezu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż na wierzchu nasze porcjowane kawałki pangasiusa, sól i pieprz do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż pozostałe smażone warzywa na rybie, posmaruj majonezem i włóż do piekarnika na 40 minut, temperatura 210 stopni. Możesz sprawdzić gotowość po 30 minutach od rozpoczęcia gotowania, po prostu uwielbiam dobrze upieczoną rybę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kładziemy rybę na talerzu, możesz jeść ze świeżymi warzywami i cieszyć się delikatnym smakiem))))

P. S. kiedy gotuję to danie, włączam piekarnik, aby się rozgrzał, gdy przygotowuję składniki i wkładam formę z rybą do ciepłego piekarnika.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pangasius - 89   kcal/100g

Podobne przepisy