miś w piekarniku

cudowne danie, MMM... polizasz palce! Nigdy nie próbowałeś misia? Czas spróbować! Dania z niedźwiedzia smakują podobnie do potraw z wieprzowiny. Mięso niedźwiedzia jest równie smaczne, ale jest jeszcze bardziej zdrowe. Ale zapach mięsa niedźwiedzia zależy od tego, co jadł Niedźwiedź i jaki był jego wiek, płeć. Najbardziej śmierdzący w Misiu będzie tłuszcz. Z tego powodu całe mięso może zostać nasycone. Jeśli tłuszcz ma nieprzyjemny zapach, należy go odciąć. Przed gotowaniem mięso niedźwiedzia, jak każda gra, dobrze jest namoczyć w wodzie przez noc. Możesz dodać sok z jednej cytryny do wody.
NiedźwiadekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 45 % 10 g
99 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
pokrój mięso na porcje, marynuj we wszystkich powyższych. Dodając przyprawy, nadadzą naszemu potrawie niesamowity smak(zwłaszcza mięta)! Naczynie zostawiamy na jeden dzień w lodówce. Po wyznaczonym czasie wyjmujemy mięso z marynaty, wkładamy do naczynia i wkładamy do piekarnika (rozgrzanego do 220 stopni). Gdy mięso jest w połowie gotowe, dodaj do niego ziemniaki, obrane i pokrojone w plasterki.
po godzinie danie jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Miś - 130   kcal/100g

Podobne przepisy