skład / składniki
metoda gotowania
najpierw rozgrzej piekarnik do 150C. oddziel kość od podudzia.
teraz wlej trochę oliwy z oliwek do rondla z grubym dnem, dodaj posiekaną cebulę i podpal. Sól, pieprz cebulę. Dodaj czosnek pokrojony na małe kawałki. Gotuj cebulę z czosnkiem przez około 20 minut, mieszając. Warzywa powinny stać się miękkie.
golonkę wołową skropić oliwą z oliwek, posypać solą i czarnym pieprzem. Posyp posiekanym rozmarynem. Teraz palcami wetrzyj wszystkie przyprawy w mięso.
przenieś mięso z kością do cebuli do garnka do duszenia. Wlej ocet balsamiczny (możesz wziąć Najtańszy), posiekane pomidory we własnym soku, wrzącą wodę. Wymieszaj wszystko, zamknij pokrywkę i włóż do piekarnika na 6-7 godzin. Tam naczynie powinno marnieć, aż mięso będzie łatwo rozchodzić się na włókna. Raz na 2 godziny musisz wymieszać naczynie. Jeśli mięso wygląda na suche, dodaj do niego gorącą wodę.
puree ziemniaczane nadają się do dekoracji golonki wołowej w piekarniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Golonki wołowe - 187 kcal/100g