skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Ponieważ prace przygotowawcze trwają mniej niż 10 minut, najpierw ustawiamy piekarnik na 180 C.
Krok 2:
Na patelni roztop masło, dodaj posiekaną cebulę w drobną kostkę i smaż przez 1-2 minuty, aż stanie się przezroczysta.
Krok 3:
Dodaj ugotowane obrane i pokrojone w małe kostki ziemniaki, smaż na złoty kolor.
Krok 4:
Dodaj szynkę pokrojoną w kostkę, smaż przez kilka minut i wyłącz.
Krok 5:
W porcjach lub w jednej dużej formie układamy ziemniaki z cebulą i szynką.
Krok 6:
Rozłóż pomidora pokrojonego w cienkie plasterki na wierzchu.
Krok 7:
Posyp tartym serem na wierzchu (każdy ser pasuje tutaj, co najważniejsze jest pyszny)
Krok 8:
Do nalewania jajek ubij jajka solą i pieprzem, dodaj posiekane warzywa(w razie potrzeby możesz dodać 4 łyżki. l mleko lub 1 łyżka. l śmietana).
Krok 9:
Wypełnij nadzienie nadzieniem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 C na 15 minut.
Krok 10:
Nasze śniadanie jest gotowe, podawane ze świeżymi warzywami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g