bułka tarta w piekarniku

domowe krakersy to najłatwiejszy deser dla miłośników chrupania!!! Zarówno dorośli, jak i dzieci nie mogą się oprzeć smakowi pachnących krakersów, które są nam obficie oferowane na półkach sklepowych. Ale po co jeść zakupione krakersy, które zawierają wiele aromatów i innych szkodliwych składników, skoro można je przygotować samodzielnie na bazie wyłącznie naturalnych produktów!!! Po jednokrotnym spróbowaniu gotowanej bułki tartej w piekarniku nie będziesz już kupować jej w sklepie. Co więcej, ta metoda jest najprostsza i najskuteczniejsza.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 15 % 10 g
węglowodany 74 % 48 g
319 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki do przygotowania krakersów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój Bochenek na segmenty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posmaruj każdy kawałek masłem i posyp cukrem (lub nie możesz posypać, wtedy krakersy okażą się niesłodzone).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż na blasze do pieczenia i wysusz w piekarniku w temperaturze 120*C 30 - 40 minut na złoty kolor. Najważniejsze, aby nie prześwietlać krakersów w piekarniku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeśli pokroisz kawałki nieco grubsze (około 1,5 cm), w krakersie pozostanie delikatny miękki miękisz, który nada krakersom szczególny urok!!!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    To wszystko, grzanki z bochenka są gotowe, możesz je podać!!! Smacznego dla wszystkich!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy