bułka tarta w piekarniku
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki do przygotowania krakersów.
Krok 2:
Pokrój Bochenek na segmenty.
Krok 3:
Posmaruj każdy kawałek masłem i posyp cukrem (lub nie możesz posypać, wtedy krakersy okażą się niesłodzone).
Krok 4:
Rozłóż na blasze do pieczenia i wysusz w piekarniku w temperaturze 120*C 30 - 40 minut na złoty kolor. Najważniejsze, aby nie prześwietlać krakersów w piekarniku.
Krok 5:
Jeśli pokroisz kawałki nieco grubsze (około 1,5 cm), w krakersie pozostanie delikatny miękki miękisz, który nada krakersom szczególny urok!!!
Krok 6:
To wszystko, grzanki z bochenka są gotowe, możesz je podać!!! Smacznego dla wszystkich!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g