szybka i łatwa pizza z ciasta francuskiego w piekarniku

wspaniała opcja robienia słynnej pizzy! W rzeczywistości nie jest to dokładnie pizza, ale nie wymyśliłem innej nazwy tego ciasta, mogę tylko śmiało powiedzieć, że jest bardzo smaczna, aromatyczna i satysfakcjonująca, a także bardzo piękna. Pomysł na to ciasto narodził się, gdy mój mąż chciał pizzy, a ja ciasto jak quiche, ale bez nalewania, tak się skończyło. Spróbuj I ty, mam nadzieję, że ci się spodoba. Nawiasem mówiąc, możesz ugotować tę pizzę z ciasta francuskiego i drożdżowego.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 14 g
tłuszcze 47 % 24 g
węglowodany 25 % 13 g
307 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie tego ciasta jest bardzo łatwe i szybkie. Najpierw włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 200C. teraz możesz zrobić ciasto. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na wymiar formy (mam kwadratową 18x18 lub więcej) o grubości około 3 mm

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż do formy i ostrożnie nakłuj widelcem, nie zapomnij o bokach

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj ciasto papierem do pieczenia lub arkuszem folii i wlej fasolę (lub groszek, wszystko, co może służyć jako ładunek, niektóre używają do tego nawet starych monet) iw tej formie wysyłamy nasz kosz do pieczenia przez 10-15 minut (ładunek nie pozwoli naszemu koszowi brzydko się zdeformować)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie boki lekko się zrumienią, ale niewiele

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz usuwamy nasz ładunek i w tej formie wysyłamy nasz kosz do pieczenia, aż będzie gotowy, około 10 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym czasie kroimy wszystko na nadzienie. Pokrój w półpierścienie lub pierścienie. Wyjmujemy gotowy kosz. Ciasto powinno być całkowicie gotowe, ponieważ nie będziemy dalej piec

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż nasze nadzienie, naprzemiennie z serem, pomidorem i mięsem, a więc całkowicie wypełnij. W razie potrzeby posyp nadzienie oliwą z oliwek i wyślij do gorącego, ale już wyłączonego piekarnika na pięć minut. W tym czasie nasz ser się stopi, ale nie usmaży i będzie bardzo delikatny i pięknie się rozciąga! Całe ciasto jest gotowe, udekoruj liśćmi bazylii, szybko pokrój na 4 kawałki i ciesz się! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy