skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie tego ciasta jest bardzo łatwe i szybkie. Najpierw włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 200C. teraz możesz zrobić ciasto. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na wymiar formy (mam kwadratową 18x18 lub więcej) o grubości około 3 mm
Krok 2:
Włóż do formy i ostrożnie nakłuj widelcem, nie zapomnij o bokach
Krok 3:
Przykryj ciasto papierem do pieczenia lub arkuszem folii i wlej fasolę (lub groszek, wszystko, co może służyć jako ładunek, niektóre używają do tego nawet starych monet) iw tej formie wysyłamy nasz kosz do pieczenia przez 10-15 minut (ładunek nie pozwoli naszemu koszowi brzydko się zdeformować)
Krok 4:
W tym czasie boki lekko się zrumienią, ale niewiele
Krok 5:
Teraz usuwamy nasz ładunek i w tej formie wysyłamy nasz kosz do pieczenia, aż będzie gotowy, około 10 minut
Krok 6:
W tym czasie kroimy wszystko na nadzienie. Pokrój w półpierścienie lub pierścienie. Wyjmujemy gotowy kosz. Ciasto powinno być całkowicie gotowe, ponieważ nie będziemy dalej piec
Krok 7:
Rozłóż nasze nadzienie, naprzemiennie z serem, pomidorem i mięsem, a więc całkowicie wypełnij. W razie potrzeby posyp nadzienie oliwą z oliwek i wyślij do gorącego, ale już wyłączonego piekarnika na pięć minut. W tym czasie nasz ser się stopi, ale nie usmaży i będzie bardzo delikatny i pięknie się rozciąga! Całe ciasto jest gotowe, udekoruj liśćmi bazylii, szybko pokrój na 4 kawałki i ciesz się! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g