szybkie ciasto z kapustą w piekarniku
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
1 posiekaj kapustę,Posol i zmiel.
2 Wymieszaj jajka i śmietanę.
3 dodaj miękkie masło, cukier, sól i proszek do pieczenia.Wymieszać.
4 Dodaj wszystko do miski z mąką.Wymieszaj ciasto, aż będzie gęstą śmietaną.
5 nasmaruj formę olejem, połóż tam połowę ciasta.Wyciśnij kapustę i połóż ją na cieście, zalej pozostałym ciastem.
6 Rozgrzej piekarnik do 180-200stopni.Umieść tam formę z ciastem i piecz przez 20-30 minut.Podczas pieczenia Zmniejsz Gaz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g