Szybkie ciasto z kapustą w piekarniku

Szybkie i soczyste ciasto z kwaśnej śmietany z nadzieniem z kapusty.
OksanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 34 % 12 g
węglowodany 54 % 19 g
200 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.

1 posiekaj kapustę,Posol i zmiel.

2 Wymieszaj jajka i śmietanę.

3 dodaj miękkie masło, cukier, sól i proszek do pieczenia.Wymieszać.

4 Dodaj wszystko do miski z mąką.Wymieszaj ciasto, aż będzie gęstą śmietaną.

5 nasmaruj formę olejem, połóż tam połowę ciasta.Wyciśnij kapustę i połóż ją na cieście, zalej pozostałym ciastem.

6 Rozgrzej piekarnik do 180-200stopni.Umieść tam formę z ciastem i piecz przez 20-30 minut.Podczas pieczenia Zmniejsz Gaz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy