cały pieczony kalafior w piekarniku

idealne rozwiązanie do dekoracji stołu bezmięsnego. W tym przepisie jest niezniszczalność i prawdziwe Galilejskie niuanse smakowe Pięknie, smacznie
rajAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj trochę główkę kalafiora w osolonej wodzie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przyprawy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przyprawy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na gorącej, suchej patelni podgrzej przyprawy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj do nich sól,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Najlepiej szary, Atlantycki, możesz dodać pieprz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp kapustę prażonymi przyprawami

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułożone w naczyniu do pieczenia

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w bardzo gorącym piekarniku, aż będzie miał piękny kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie polej masą sezamową, wyciśnij cytrynę i jedz z przyjemnością





kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Tahini - 595   kcal/100g

Podobne przepisy