cały pieczony kalafior w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ugotuj trochę główkę kalafiora w osolonej wodzie.
Krok 3:
Przyprawy
Krok 4:
Przyprawy
Krok 5:
Na gorącej, suchej patelni podgrzej przyprawy
Krok 6:
Dodaj do nich sól,
Krok 7:
Najlepiej szary, Atlantycki, możesz dodać pieprz.
Krok 8:
Posyp kapustę prażonymi przyprawami
Krok 9:
Ułożone w naczyniu do pieczenia
Krok 10:
Piec w bardzo gorącym piekarniku, aż będzie miał piękny kolor.
Krok 11:
Następnie polej masą sezamową, wyciśnij cytrynę i jedz z przyjemnością
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Tahini - 595 kcal/100g