skrzydełka z kurczaka z czosnkiem imbirowym w piekarniku

pachnące chrupiące skrzydełka w niezwykłej marynacie. Przepis jest prosty, smaczny i łatwy . Chociaż gotowanie trwa 3-4 godziny, będziesz pracować maksymalnie 30 minut. Znalazłem ten przepis od bardzo dawna, że nie pamiętam gdzie. Po przejściu prób i błędów wydedukowałem idealny przepis na smak naszej rodziny. Teraz gotuję skrzydła co najmniej 2 razy w tygodniu. Osobiście w ogóle nie jadłem skrzydeł - teraz jem. A ponieważ przepis został zmieniony przeze mnie prawa autorskie przywłaszczyłem sobie i nazwałem go na cześć mojego ukochanego męża Andryusza.
LediDiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 18 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 9 % 3 g
175 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gry

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj imbir

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przepuść czosnek przez czosnek

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj łyżkę miodu

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I dodaj odmierzoną sól, pieprz, paprykę i koncentrat pomidorowy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej ocet jabłkowy

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I sos sojowy

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przygotuj skrzydła: moje, odetnij końcówki

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I wysuszonym ręcznikiem papierowym

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż marynatę

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I delikatnie przemazujemy

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przykryj i wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Do formy wyłożyć pergamin

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    I rozłóż skrzydła.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.Umieść skrzydła na 1-1, 5 godziny.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Widok skrzydeł może nie jest zbyt ładny, ale smakuje świetnie!Miłośnicy skórki muszą więc upiec.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Moja asystentka.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Nie mogłem się oprzeć.:)

wymieszaj wszystkie składniki marynaty, włóż do niej skrzydełka i dobrze wymieszaj. Przykryj pokrywką lub folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1,5 - 2 godziny. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż skrzydła do formy i piecz przez 1-1,5 godziny. Gdy pojawi się skórka, chrupiące skrzydełka z kurczaka są gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy