skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Gry
Krok 3:
Zetrzyj imbir
Krok 4:
Przepuść czosnek przez czosnek
Krok 5:
Dodaj łyżkę miodu
Krok 6:
I dodaj odmierzoną sól, pieprz, paprykę i koncentrat pomidorowy
Krok 7:
Wlej ocet jabłkowy
Krok 8:
I sos sojowy
Krok 9:
Dobrze wymieszaj
Krok 10:
Przygotuj skrzydła: moje, odetnij końcówki
Krok 11:
I wysuszonym ręcznikiem papierowym
Krok 12:
Włóż marynatę
Krok 13:
I delikatnie przemazujemy
Krok 14:
Przykryj i wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny
Krok 15:
Do formy wyłożyć pergamin
Krok 16:
I rozłóż skrzydła.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.Umieść skrzydła na 1-1, 5 godziny.
Krok 17:
Widok skrzydeł może nie jest zbyt ładny, ale smakuje świetnie!Miłośnicy skórki muszą więc upiec.
Krok 18:
Moja asystentka.
Krok 19:
Nie mogłem się oprzeć.:)
wymieszaj wszystkie składniki marynaty, włóż do niej skrzydełka i dobrze wymieszaj. Przykryj pokrywką lub folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1,5 - 2 godziny. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż skrzydła do formy i piecz przez 1-1,5 godziny. Gdy pojawi się skórka, chrupiące skrzydełka z kurczaka są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g