filet z kurczaka z papryką w folii w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
filet z kurczaka odbić.
zmiel czosnek, dodaj gałkę muszkatołową, włoskie zioła, paprykę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko z jedną łyżką oleju roślinnego.
posmaruj steki z kurczaka mieszanką przypraw i smaż na oleju roślinnym przez 1 minutę z każdej strony.
ułóż steki w naczyniu do pieczenia, przykryj folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-8 minut.
steki z kurczaka podawać z warzywami, polewając sokiem powstałym podczas duszenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g