filet z kurczaka z papryką w folii w piekarniku

rumiany, soczysty i delikatny stek z kurczaka pasuje do każdego przystawki. Smacznie. Szybko. Stek z kurczaka w piekarniku to pyszne danie w pośpiechu.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 79 % 23 g
tłuszcze 17 % 5 g
węglowodany 3 % 1 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

filet z kurczaka odbić.
zmiel czosnek, dodaj gałkę muszkatołową, włoskie zioła, paprykę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko z jedną łyżką oleju roślinnego.
posmaruj steki z kurczaka mieszanką przypraw i smaż na oleju roślinnym przez 1 minutę z każdej strony.
ułóż steki w naczyniu do pieczenia, przykryj folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-8 minut.
steki z kurczaka podawać z warzywami, polewając sokiem powstałym podczas duszenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy