żeberka jagnięce zapiekane z cytryną w piekarniku

bardzo piękne danie z cudowną pikantną nutą. Smacznie. Pyszne danie przy minimalnych kosztach to przepis na żeberka jagnięce, który proponuję.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 13 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 4 % 1 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

umyj i pokrój żebra, ale nie do końca.
pokrój cytryny.
ułóż żeberka w plasterki cytryny.
sól, pieprz.
włóż żeberka do rękawa do pieczenia.
włóż pozostałe plasterki cytryny w ten sam sposób do rękawa.
nakłuć rękaw w kilku miejscach, dobrze zawiązać i piec przez godzinę w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Żeberka jagnięce - 203   kcal/100g

Podobne przepisy