ziemniaki w stylu rustykalnym w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cebulę w paski
pokrój ziemniaki arbitralnie niezbyt duże
ziemniaki wymieszać z cebulą-sól, pieprz
kawałki kurczaka-sól, pieprz i posmaruj majonezem
na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ułóż ziemniaki z cebulą,
ułóż kawałki kurczaka na wierzchu - upiecz w piekarniku
pokrój ziemniaki arbitralnie niezbyt duże
ziemniaki wymieszać z cebulą-sól, pieprz
kawałki kurczaka-sól, pieprz i posmaruj majonezem
na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ułóż ziemniaki z cebulą,
ułóż kawałki kurczaka na wierzchu - upiecz w piekarniku
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g