Dynia pieczona w piekarniku z jajkami

bardzo delikatne danie o niepowtarzalnym smaku na późny obiad. Delikatne, smaczne, pachnące danie-Dynia pieczona w piekarniku z jajkami w doniczkach!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 57 % 12 g
węglowodany 24 % 5 g
142 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

obierz dynię, pokrój w kostkę, pieprz i sól.

nasmaruj garnek masłem, rozłóż dynię, połóż śliwkę na wierzchu.olej.

ubij jajka i napełnij nimi dynię.

wkładamy garnki do piekarnika i pieczemy, aż będą gotowe w 180-190 stopniach.

Dynia pieczona w piekarniku jest podawana w ten sposób, w doniczkach. Na wierzch można polać kwaśną śmietaną.

smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy