pieczone jabłka w piekarniku z deserem musli
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
jabłka należy umyć i usunąć rdzeń. Lepiej jest to zrobić za pomocą specjalnego urządzenia i do minimum. Konieczne jest bardzo ostrożne usunięcie, aby przypadkowo nie przebić" DNA " jabłka. Nadal robię "serpentynowe wycięcia" dla piękna, ale nie jest to konieczne.
wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.
rozłóż nadzienie na jabłkach.
włóż jabłka do formy. Tutaj wlej szklankę wody. Przykryj formę folią na górze, mocując ją wzdłuż krawędzi. Piec w piekarniku przez 40 minut w 180C.
jeśli pieczone jabłka w piekarniku nie są wystarczająco miękkie (zależy to od odmiany), usuń folię i umieść je do pieczenia jeszcze przez chwilę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Musli - 371 kcal / 100g