pieczone jabłka w piekarniku z musli

niezwykle udana odmiana na temat pieczonych jabłek! Bardzo smaczne i zdrowe! Przepis nie jest kłopotliwy i bardzo prosty. Pyszny i zdrowy deser.
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 42 % 18 g
węglowodany 56 % 24 g
259 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.

jabłka należy umyć i usunąć rdzeń. Lepiej jest to zrobić za pomocą specjalnego urządzenia i do minimum. Konieczne jest bardzo ostrożne usunięcie, aby przypadkowo nie przebić" DNA " jabłka. Nadal robię "serpentynowe wycięcia" dla piękna, ale nie jest to konieczne.

wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.

rozłóż nadzienie na jabłkach.

włóż jabłka do formy. Tutaj wlej szklankę wody. Przykryj formę folią na górze, mocując ją wzdłuż krawędzi. Piec w piekarniku przez 40 minut w 180C.

jeśli pieczone jabłka w piekarniku nie są wystarczająco miękkie (zależy to od odmiany), usuń folię i umieść je do pieczenia jeszcze przez chwilę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Musli - 371   kcal / 100g

Podobne przepisy