banany w piekarniku z czekoladą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz banany. Złożyć w rękaw do pieczenia i włożyć do piekarnika.
Piec 5-10 minut w 180C (czas zależy od piekarnika i dojrzałości bananów).
wyjmij upieczone banany, odetnij rękaw, ostudź i przenieś banany na półmisek.
rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej, skrop banany na wierzchu.
lody można również podawać z bananami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g