skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Nie wiem jak ty, a osobiście nie przepadam za świeżym ananasem. Wydaje mi się, że jego smak jest "na wpół upieczony". Ale ponieważ ananasy są ogólnie bardzo zdrowe, staram się je ugotować w inny sposób. Na przykład ananasy wieprzowe są bardzo smaczne. A raczej wieprzowina jest pyszna z ananasami)) ogólnie rzecz biorąc, mój przepis kulinarny spodoba się tym, którzy, podobnie jak ja, nie lubią świeżych ananasów.
taki pieczony ananas może być używany jako wspaniała przekąska do napojów alkoholowych. Zwłaszcza do takich czysto "kobiecych" napojów: szampana, likieru.
musisz obrać ananasa, a następnie pokroić go na porcje, możesz użyć pierścieni. Grubość każdego pierścienia powinna wynosić około jednego centymetra. Następnie ułóż pierścienie ananasa na blasze do pieczenia, posyp rumem, octem. I odstaw na około siedem minut.
po posmarowaniu ananasów kwaśną śmietaną, posypaniu cukrem i włożeniu do piekarnika na około siedem minut.
możesz podawać na ciepło i na zimno. Nadal będzie pyszne.
tak, a cukier można włożyć więcej, aby był słodszy. Chociaż ananasy nadal pozostają słodkie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g