morszczuk pieczony w piekarniku

to proste i szybkie w przygotowaniu danie to przyjemność. W naszym sąsiednim sklepie z rybami można kupić morszczuka lub okonia. Uwielbiałem gotować morszczuka w piekarniku. Przepis kulinarny przeczytałam w magazynie dla kobiet. Ryby to jedzenie, które jest przygotowywane prosto i szybko, a je się je łatwo i z przyjemnością. Radzę więc ugotować to danie na Udin.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 12 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 13 % 2 g
70 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

weź rybę, oczyść ją i pokrój na kawałki o grubości 2 centymetrów. Następnie posiekaj drobno pietruszkę i cebulę. Możesz wziąć zieloną cebulę, jeśli masz. Następnie weź blachę do pieczenia lub naczynie do pieczenia. Posmaruj go olejem. Uwielbiam oliwę z oliwek. Połóż rybę na formie. Następnie rybę należy posolić i pieprzyć. Posyp obficie posiekanymi ziołami. Następnie weź jedną cytrynę, pokrój ją na pół. Wyciśnij sok z dwóch połówek na rybę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Następnie włóż do niego rybę. Piec około pół godziny. W tym czasie możesz smażyć różne świeże warzywa na ryby. Podawaj ryby na stole wraz z tymi pieczonymi warzywami. Połóż na talerzach z nich rodzaj łóżka i połóż na nim rybę. Możesz również udekorować rybę plasterkami cytryny i ziołami na wierzchu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy