skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź rybę, oczyść ją i pokrój na kawałki o grubości 2 centymetrów. Następnie posiekaj drobno pietruszkę i cebulę. Możesz wziąć zieloną cebulę, jeśli masz. Następnie weź blachę do pieczenia lub naczynie do pieczenia. Posmaruj go olejem. Uwielbiam oliwę z oliwek. Połóż rybę na formie. Następnie rybę należy posolić i pieprzyć. Posyp obficie posiekanymi ziołami. Następnie weź jedną cytrynę, pokrój ją na pół. Wyciśnij sok z dwóch połówek na rybę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Następnie włóż do niego rybę. Piec około pół godziny. W tym czasie możesz smażyć różne świeże warzywa na ryby. Podawaj ryby na stole wraz z tymi pieczonymi warzywami. Połóż na talerzach z nich rodzaj łóżka i połóż na nim rybę. Możesz również udekorować rybę plasterkami cytryny i ziołami na wierzchu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g