gorące kanapki w piekarniku

obfite gorące kanapki nadają się na obfite śniadanie lub przekąskę! Okazało się bardzo smaczne, pożywne (i białka, tłuszcze i węglowodany) piękne śniadanie! Możesz spróbować zmieszać surowe jajko ze smażonymi grzybami, a po ułożeniu tej masy na chlebie wokół jajka upiecz w piekarniku. Mamy więc kilka zawalonych pieczarek, kilka kawałków chleba żytniego i jajko na twardo. Z tego musisz przygotować jedzenie na śniadanie. Przypomina problem ze szkolnego podręcznika i nie jest tak łatwo go rozwiązać, nie znając kulinarnego przepisu na gorące kanapki w piekarniku. Sam go poznałem niedawno i bardzo żałowałem, że przepis nie był mi wcześniej znany. Bez względu na to, ile pieczarek pozostało po ugotowaniu Julien i doskonałych zup, nie zniknęłoby i ile razy nie musiałbym rano podjadać ciasta i kawy z automatu.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 41 % 12 g
155 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
przechodzę do sedna: w odrobinie masła lekko opiekam kromki chleba żytniego. W międzyczasie na innej patelni smażę wstępnie ugotowane i pokrojone w paski pieczarki. A jajko kurze jest już ugotowane na twardo w lodówce i tylko czeka na skrzydłach, aby udekorować wspaniałą kanapkę.

jajko kroję na dwie połówki, z których każdą umieszczam na środku kawałka chleba. Siekam smażone grzyby i układam je wokół połowy jajka. Posyp wszystko startym serem na wierzchu i włóż do rozgrzanego piekarnika na pięć minut. 

W międzyczasie parzona jest mocna poranna kawa. Kiedy wszystko jest gotowe, możesz przejść do bardzo prostego, ale niesamowicie pysznego śniadania. Kiedyś podałem te proste kanapki na świąteczny stół. Wynik przekroczył wszystkie moje oczekiwania: zostały zjedzone wcześniej niż inne, znacznie bardziej złożone i wyrafinowane potrawy. Przeczytałem ten przepis kulinarny w jakimś czasopiśmie dla młodzieży, który można już nazwać starożytnym, ponieważ został opublikowany w ubiegłym wieku, który nie tak dawno się skończył.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy