zapiekanka z twarogu dietetyczna w piekarniku z dynią
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
obieramy dynię, kroimy ją na duże kawałki i pieczemy w piekarniku, ustawiając Tempo. 180 stopni. Przytrzymaj przez 40-45 minut.
następnie ostudź i zamień w puree.
dodaj połowę określonej porcji cukru, połowę porcji semoliny, jedno jajko do puree. Wszystko mieszamy.
dodaj pozostałą semolinę, cukier, jajko do twarogu. Wkładamy umyte i suszone rodzynki, wszystko mieszamy.
smarujemy formę masłem i najpierw wkładamy do niej dynię, na wierzch masę twarogową. Warstwy naprzemiennie, aż masy się skończą.
piecz zapiekankę przez 50 minut w 180 stopniach.
następnie ostudź i zamień w puree.
dodaj połowę określonej porcji cukru, połowę porcji semoliny, jedno jajko do puree. Wszystko mieszamy.
dodaj pozostałą semolinę, cukier, jajko do twarogu. Wkładamy umyte i suszone rodzynki, wszystko mieszamy.
smarujemy formę masłem i najpierw wkładamy do niej dynię, na wierzch masę twarogową. Warstwy naprzemiennie, aż masy się skończą.
piecz zapiekankę przez 50 minut w 180 stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g