pyszne ziemniaki na smalcu z koperkiem w piekarniku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
do kreatywności kulinarnej potrzebujesz kuchenki i piekarnika.
dobrze opłucz ziemniaki, odetnij skórkę, nadając bulwom odpowiedni zaokrąglony kształt. Ostrym, wąskim nożem Wytnij część rdzenia, ale nie wszerz, ale głęboko. Pokrój smalec na małe kawałki i napełnij każdy ziemniak. Posolić bulwy ze wszystkich stron. Rozgrzej roztopione masło i umieść ziemniaki na patelni. Smażyć na złoty kolor.
Teraz musisz ugotować ziemniaki. Aby to zrobić, rozgrzej piekarnik i włóż naczynie do pieczenia przez 15 minut.
umyj świeży zielony koperek i drobno posiekaj.
rozłóż ziemniaki ze smalcem na małych talerzach, polej roztopionym masłem, posyp koperkiem.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g