jabłka nadziewane kurczakiem w piekarniku

pyszne jabłka nadziewane mięsem z kurczaka!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 41 % 7 g
86 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

mój mąż bardzo lubi jedzenie, które łączy różne smaki potraw. Jednym z jego ulubionych dań są nadziewane jabłka. Teraz opowiem ci o tym przepisie kulinarnym. Najpierw opłucz kurczaka i gotuj, aż będzie całkowicie ugotowany. Zwykle zajmuje to około 20-25 minut. Gdy kurczak się ugotuje, ostudź go. Teraz pokrój kurczaka na małe kawałki. Następnie rozpuść masło. Następnie dodaj przesianą mąkę do oleju, dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko do masy i ponownie wymieszaj. Następnie doprowadzamy masę do wrzenia, mieszając. Następnie sól, pieprz do smaku. I ponownie gotuj, aż nasza masa zgęstnieje. Gdy sos będzie gotowy, dobrze wymieszaj go z filetem. Teraz bierzemy umyte i wysuszone jabłka, odcinamy górę, usuwamy rdzeń w ten sposób. Następnie nadziewamy jabłka naszym nadzieniem, kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Gotowe jabłka podajemy na ciepło lub na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy