kaczka pieczona w folii w piekarniku

niezwykle smaczne danie dla najbardziej wymagających gospodyń domowych! Jak gotować kaczkę w piekarniku? Postanowiłem pomóc zainteresowanym w tej sprawie, ponieważ sama mam w tym jakieś doświadczenie. Pieczona kaczka w piekarniku rzadko staje się dostępna, dlatego należy podejść do jej przygotowania tak poważnie, jak to możliwe, nie można się tutaj pomylić. Ten kulinarny przepis na kaczkę w piekarniku wziąłem od mojego przyjaciela. Ten przepis bardzo mi się podobał, bardzo smaczny! Można go przygotować na świąteczną ucztę, a także na każdy dzień.
AselekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 14 g
tłuszcze 69 % 34 g
węglowodany 2 % 1 g
368 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
a gotowanie kaczki w piekarniku jest szybkie i łatwe w ten sposób: kaczkę należy umyć. Przytnij nogi, udo, i skrzydła. Mostek należy oddzielić od pleców, przecinając je na pół. Wszystko dokładnie spłucz i pozwól wodzie spłynąć. Następnie musisz przygotować "sos": aby to zrobić, wyciśnij prasę czosnkową, Dodaj do niej majonez, czarny pieprz, sól stołową, wymieszaj.

& nbsp; następnie zetrzyj kawałki kaczki przygotowanym "sosem". Kawałki kaczki posmarowane sosem należy ułożyć na blasze do pieczenia, przykryć plasterkami pomarańczy i owinąć folią na wierzchu. Następnie włóż piekarnik do pieczenia w temperaturze dwustu stopni przez godzinę. Następnie folię należy usunąć i piec przez około dwadzieścia minut na złoty kolor. Więc pyszne jedzenie kaczki w piekarniku jest gotowe do spożycia. Smacznego! Jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy