kaczka pieczona w folii w piekarniku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
a gotowanie kaczki w piekarniku jest szybkie i łatwe w ten sposób: kaczkę należy umyć. Przytnij nogi, udo, i skrzydła. Mostek należy oddzielić od pleców, przecinając je na pół. Wszystko dokładnie spłucz i pozwól wodzie spłynąć. Następnie musisz przygotować "sos": aby to zrobić, wyciśnij prasę czosnkową, Dodaj do niej majonez, czarny pieprz, sól stołową, wymieszaj.
& nbsp; następnie zetrzyj kawałki kaczki przygotowanym "sosem". Kawałki kaczki posmarowane sosem należy ułożyć na blasze do pieczenia, przykryć plasterkami pomarańczy i owinąć folią na wierzchu. Następnie włóż piekarnik do pieczenia w temperaturze dwustu stopni przez godzinę. Następnie folię należy usunąć i piec przez około dwadzieścia minut na złoty kolor. Więc pyszne jedzenie kaczki w piekarniku jest gotowe do spożycia. Smacznego! Jedz dla zdrowia!
& nbsp; następnie zetrzyj kawałki kaczki przygotowanym "sosem". Kawałki kaczki posmarowane sosem należy ułożyć na blasze do pieczenia, przykryć plasterkami pomarańczy i owinąć folią na wierzchu. Następnie włóż piekarnik do pieczenia w temperaturze dwustu stopni przez godzinę. Następnie folię należy usunąć i piec przez około dwadzieścia minut na złoty kolor. Więc pyszne jedzenie kaczki w piekarniku jest gotowe do spożycia. Smacznego! Jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g