pieczone jabłka z miodem w piekarniku z suszonymi owocami i cynamonem

zdrowa i pożywna przekąska spodoba się wszystkim członkom rodziny! Kreatywność, użyteczność, prostota Danie z internetu, bardzo smaczne
komarshchukolAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 94 % 48 g
194 kcal
IG: 6 / 83 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

jabłka pieczone w piekarniku z jajecznicą bardzo ciekawy przepis, prosty i oryginalny bardzo mi się podobał.
w jabłku odetnij górę i wyjmij rdzeń, delikatnie zeskrob wnętrze, ale bez fanatyzmu. Następnie wymieszać płatki owsiane z pokrojonymi na małe kawałki suszonymi owocami, np. suszonymi morelami, rodzynkami i suszonymi śliwkami i & nbsp;dodać 1 łyżeczkę wody i całość włożyć do wnętrza naszego zeskrobanego jabłka. Jabłko przykryć płatkami owsianymi na wierzchu pokrywką jabłkową i wysłać do nagrzanego piekarnika, przez 20-25 minut, w 180C. & nbsp;
ten deser z jabłek pieczonych w piekarniku jest bardzo lubiany przez dzieci i dorosłych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Mieszanka suszonych owoców - 250   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy