Pieczony łosoś w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
łososia suszymy ręcznikami papierowymi, pieprzem i solą do smaku, układamy w formie wyłożonej papierem lub folią.
Rozgrzej piekarnik do dwustu stopni. Pieczemy rybę przez 20 minut, aż stanie się matowa.
zrób relish. Drobno posiekaj cebulę, zioła, kapary. Wszystko wymieszaj z oliwą z oliwek, skórką z cytryny (startą) i sokiem z cytryny.
gotowy pieczony łosoś podajemy z relish.
Rozgrzej piekarnik do dwustu stopni. Pieczemy rybę przez 20 minut, aż stanie się matowa.
zrób relish. Drobno posiekaj cebulę, zioła, kapary. Wszystko wymieszaj z oliwą z oliwek, skórką z cytryny (startą) i sokiem z cytryny.
gotowy pieczony łosoś podajemy z relish.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g