twaróg z kaszy manny w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij twaróg z jajkiem, dodaj semolinę i proszek do pieczenia oraz cukier.
drobno posiekaj daktyle i dodaj do twarogu.
nasmaruj naczynie do pieczenia. Masę twarogową włożyć do formy, a na wierzch połówki śliwek.
Wyślij twaróg z kaszą manną do piekarnika na 20 minut. Przed podaniem twarożek można posypać cukrem pudrem.
śliwki można zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami, jagodami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g