udka z kurczaka z ziemniakami i grzybami w piekarniku

bardzo smaczny i pożywny obiad nadaje się również na świąteczny stół. Udka w piekarniku z ziemniakami, ale w oleju, MMM. Objadanie się i tylko. Uwierz mi na słowo, upewniłem się o tym z własnego doświadczenia.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 45 % 10 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.

grzyby namoczyć-pokroić

pokrój cebulę w półpierścienie

ziemniaki nie są grubo krojone

udka marynować w przyprawach i majonezie

grzyby, cebulę i ziemniaki wymieszać-sól, pieprz i ułożyć na protvin, ułożyć nogi na wierzchu i upiec w piekarniku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy