skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki, niestety zamiast szczupaka mam tołpyga, ale przepis pasuje do wielu rodzajów dużych ryb!
Krok 2:
Oczyść rybę
Krok 3:
Krok 4:
Zdejmij skórę pończochą
Krok 5:
Dostaniesz taką rybę z głową pustą w środku
Krok 6:
Oddziel mięso od kości
Krok 7:
Pokrój cebulę na ćwiartki i smaż przez chwilę na oleju roślinnym.
Krok 8:
Mięso rybne,
Krok 9:
Posiekaj smażoną cebulę, smalec, czosnek w blenderze na gładką masę,
Krok 10:
Dodaj przyprawę, sok z cytryny, żelatynę
Krok 11:
I odstaw na 30 minut (aby żelatyna pękła).
Krok 12:
Mięso mielone wypełnić skórę ryby
Krok 13:
Ostrożnie przymocuj cięcie nitkami
Krok 14:
Tak wygląda ryba
Krok 15:
Dobrze posmaruj pergamin olejem roślinnym, połóż rybę i upiecz na złoty kolor. W folii ryba piecze się przez 35-45 minut, bez folii trochę dłużej-spójrz na piekarnik. Ryba powinna się zarumienić.
Krok 16:
Jeśli ryba jest smażona z odciętą głową, to: Usuń oczy z głowy, zawiń w natłuszczoną folię i upiecz obok ryby. Połóż gotową rybę na talerzu, przymocuj głowę i udekoruj według własnych upodobań.
kompozycja zawiera produkty do dekoracji.& nbsp;ogórek lub cytrynę pokroić bardzo cienko. I rozłożyć na rybę z ogona, a na koniec całość polać żelatyną na ubezpieczenie
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Tołpyga - 86 kcal/100g