nadziewany tołpyga w piekarniku pieczony

najsmaczniejsza ryba stanie się gwoździem świątecznego stołu! W tym przepisie główną zaletą jest brak chleba, wyczuwalny jest tylko smak ryby! Wszyscy moi goście bardzo lubią faszerowanego szczupaka w folii, czekają na moje urodziny z niecierpliwością i to tylko dla tej faszerowanej ryby.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 11 % 3 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki, niestety zamiast szczupaka mam tołpyga, ale przepis pasuje do wielu rodzajów dużych ryb!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść rybę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zdejmij skórę pończochą

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dostaniesz taką rybę z głową pustą w środku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oddziel mięso od kości

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój cebulę na ćwiartki i smaż przez chwilę na oleju roślinnym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mięso rybne,

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj smażoną cebulę, smalec, czosnek w blenderze na gładką masę,

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj przyprawę, sok z cytryny, żelatynę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I odstaw na 30 minut (aby żelatyna pękła).

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Mięso mielone wypełnić skórę ryby

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ostrożnie przymocuj cięcie nitkami

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Tak wygląda ryba

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze posmaruj pergamin olejem roślinnym, połóż rybę i upiecz na złoty kolor. W folii ryba piecze się przez 35-45 minut, bez folii trochę dłużej-spójrz na piekarnik. Ryba powinna się zarumienić.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Jeśli ryba jest smażona z odciętą głową, to: Usuń oczy z głowy, zawiń w natłuszczoną folię i upiecz obok ryby. Połóż gotową rybę na talerzu, przymocuj głowę i udekoruj według własnych upodobań.

kompozycja zawiera produkty do dekoracji.& nbsp;ogórek lub cytrynę pokroić bardzo cienko. I rozłożyć na rybę z ogona, a na koniec całość polać żelatyną na ubezpieczenie

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g
  • Tołpyga - 86   kcal/100g

Podobne przepisy