angielski chleb w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotuj ciasto, wymieszaj wszystko, przykryj serwetką i pozostaw w ciepłym miejscu na 18 godzin (możesz 12).
następnie zagnieść jedwabiste ciasto z tych produktów razem z ciastem. Możesz zagnieść go w mikserze przez około dwie minuty, a następnie zagnieść na stole posypanym mąką. Powinieneś dostać elastyczną piłkę.
włóż do miski, przykryj serwetką i pozostaw na godzinę.
ciasto ponownie ułożyć na stole, pokroić na 2 części, zagnieść i uformować dwa bochenki. Pozostaw na 40-45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i piecz w nim chleb do miękkości. Zajmie to około pół godziny.
skończysz z niesamowicie pysznym angielskim chlebem z cienką skórką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g