angielski chleb w piekarniku

dyskretny wygląd i bogaty w smak, jak najlepsze angielskie tradycje! Jest taki Brytyjczyk Andrew Whitley, który aktywnie promuje tradycyjny angielski chleb. Ten chleb jest zrobiony według jego przepisu.
Lilik75Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
1 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 22 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.

przygotuj ciasto, wymieszaj wszystko, przykryj serwetką i pozostaw w ciepłym miejscu na 18 godzin (możesz 12).

następnie zagnieść jedwabiste ciasto z tych produktów razem z ciastem. Możesz zagnieść go w mikserze przez około dwie minuty, a następnie zagnieść na stole posypanym mąką. Powinieneś dostać elastyczną piłkę.

włóż do miski, przykryj serwetką i pozostaw na godzinę.

ciasto ponownie ułożyć na stole, pokroić na 2 części, zagnieść i uformować dwa bochenki. Pozostaw na 40-45 minut.

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i piecz w nim chleb do miękkości. Zajmie to około pół godziny.

skończysz z niesamowicie pysznym angielskim chlebem z cienką skórką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy