ziemniaki w stylu wiejskim w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz ziemniaki (jeśli są młode, możesz je po prostu umyć) pokroić w plasterki.
Krok 2:
I włóż do torby, dodaj sól, paprykę (kto lubi przyprawy) do smaku.
Krok 3:
Wlej do połowy olej, wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Zawiąż paczkę. Pozostaw ziemniaki w torbie na 2-3 godziny. Wlej ziemniaki do naczynia do pieczenia lub na blachę do pieczenia. Gotuj ziemniaki w piekarniku w temperaturze 180 ° C, aż będą ugotowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g