ziemniaki pieczone w rękawie w piekarniku chude

Szybki, prosty, pyszny-świetny dodatek do mięsa i ryb! Takie ziemniaki gotuje moja ciotka. Polizała jej przepis. W poście jest dobry, jako niezależne danie, z różnymi sałatkami, a poza postem można go ugotować jako dodatek do dań mięsnych.
Rumba-HawanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 56 % 14 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
obierz i grubo posiekaj ziemniaki.
obierz cebulę i pokrój na mniejsze kawałki.
cebulę z ziemniakami zalać majonezem, posypać drobno posiekanymi ziołami, dodać przyprawy. I wszystko dobrze wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 20 minut.
włóż wszystko do rękawa do pieczenia, dobrze zawiąż końce i zrób kilka małych otworów, aby para mogła się wydostać.
piec w piekarniku na średnim ogniu przez 30-40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy