skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Użyte składniki
Krok 2:
Pokrój ogórki w kostkę i usmaż na patelni
Krok 3:
Pokrój pomidory
Krok 4:
Gdy ogórki zaczną się smażyć, dodaj pomidory
Krok 5:
Kroimy pieczarki
Krok 6:
Gdy wilgoć wyparuje z pomidora, dodaj pieczarki
Krok 7:
Drobno posiekaj czosnek
Krok 8:
Po usmażeniu pieczarek dodaj czosnek i wymieszaj
Krok 9:
Dodaj mieszankę meksykańską i smaż do miękkości
Krok 10:
Trzy na drobnej tarce ser
Krok 11:
Gdy warzywa są gotowe, dodaj ser
Krok 12:
Następnie śmietana, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut
Krok 13:
Pokrój chleb pita w paski 15 na 30
Krok 14:
Zawiń nadzienie w 2 paski chleba pita
Krok 15:
Bułki posypujemy serem
Krok 16:
Wysyłamy do piekarnika, czekamy, aż ser się zrumieni
Krok 17:
Po ostygnięciu możesz przeciąć na pół.
Krok 18:
więc najpierw podgrzej patelnię, dodaj trochę oleju. Następnie kroimy ogórki w kostkę i wysyłamy na patelnię.
W międzyczasie pokrój pomidora. Kiedy ogórki zaczną się smażyć, dodaj pomidora i poczekaj, aż płyn wyparuje.
w międzyczasie myjemy i kroimy pieczarki. Gdy płyn wyparuje z pomidora, dodaj pieczarki.
następnie obierz i drobno posiekaj czosnek, a gdy pieczarki zostaną usmażone, dodaj czosnek, wszystko wymieszaj.
po kilku minutach dodaj mieszankę meksykańską i smaż do miękkości(15-20 minut).
w międzyczasie trzy sery na drobnej tarce. Zostawiamy trochę sera do posypania, a większość dodajemy do patelni, dodajemy śmietanę, sól, przyprawy. Wymieszaj wszystko, gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką przez 5-10 minut.
W tym czasie ustawiamy piekarnik na 200 stopni. Pokrój chleb pita na paski o wymiarach około 15 na 30.
gdy nadzienie jest gotowe, połóż je na paskach chleba pita (lepiej wziąć 2 naraz, aby chleb pita się nie rozerwał), zawiń w rolkę 2 pasków chleba pita, posyp serem i wyślij do piekarnika na kilka minut. Gdy ser jest lekko usmażony, wyciągamy go.
gotowe! Teraz musisz poczekać, aż ostygnie i możesz ciąć, jak chcesz. Pocięłam na 2 części.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g