gruszka pieczona w piekarniku

pieczona gruszka to oczywista korzyść w czarującym wykonaniu. Szybkość gotowania, delikatny smak. Niezwykle pyszny deser. W internecie można znaleźć wiele opcji pieczenia gruszek - z twarogiem, miodem, suszonymi owocami, ale lubię ten bardziej niż inne. Spróbuj, jestem pewien, że ten deser doprowadzi cię do szaleństwa!
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 18 g
73 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Chcę podzielić się z wami przepisem na niesamowity deser, z którego dowiesz się, jak zrobić gorący deser z pieczonej gruszki. Cały ten prosty proces zajmie ci tylko 10-15 minut. Bierzemy więc produkty, których potrzebujemy do tego dania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Będziemy potrzebować trzech gruszek. Najlepiej sztywne, ale sprawdzą się również średnio twarde. Gruszki dobrze myjemy, kroimy na 4 części i obieramy ze skóry i pestek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W małym rondlu lub kadzi wymieszaj wodę z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzewaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj kurkumę i wszystko dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kąpiemy nasze gruszki w tym syropie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie rozłóż je na blasze do pieczenia. Wlać pozostały syrop. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. W zasadzie na tym kończy się cała nasza praca i możesz bezpiecznie robić inne rzeczy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe gruszki układamy na ciepło na talerzu, polewamy syropem, w którym zostały ugotowane i podajemy jako niezależny deser. Możesz dodatkowo polać sosem żurawinowym lub borówkowym. Uwielbiamy takie gruszki z lodami waniliowymi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

w naszych gorączkowych czasach często zapominamy rozpieszczać się różnymi smakołykami. I nie jest to zaskakujące, ponieważ zawsze brakuje czasu na przygotowanie różnych deserów. Przybiegłem z pracy, szybko ugotowałem obiad, nakarmiłem rodzinę, ugotowałem obiad na jutro i zabrałem się do prac domowych. Radzę jednak wszystkim znaleźć czas na przygotowanie tego wykwintnego deseru, który urzeka prostotą przygotowania i niezapomnianym smakiem. W mojej rodzinie ten przysmak jest kochany przez wszystkich bez wyjątku. A co jest dla mnie szczególnie ważne - moi mężczyźni szaleją na punkcie tego deseru)) mąż mówi - gruszka rozpływa się w ustach. I absolutnie się z nim zgadzam. Pieczone w ten sposób gruszki są słodkie, miękkie i zdrowe. Nie odmawiaj sobie zadowolenia z spróbowania tego gorącego deseru!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g

Podobne przepisy