udka z kurczaka z chrupiącą skórką w piekarniku

pyszny kurczak z chrupiącą skórką z piekarnika!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 20 g
tłuszcze 30 % 11 g
węglowodany 16 % 6 g
204 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj czosnek i zioła. W misce wymieszaj musztardę, olej, czosnek i zioła, wymieszaj, dodaj sól do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Udka z kurczaka dokładnie umyj i wytrzyj do sucha. Odwracamy uda od wewnątrz do góry i doprawiamy solą i pieprzem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zewnętrzna część ze skórą jest dokładnie pokryta masą musztardową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I zanurz w bułce tartej (tylko od strony skóry). Udka wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy do miękkości i złotego koloru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy