udka z kurczaka z chrupiącą skórką w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Posiekaj czosnek i zioła. W misce wymieszaj musztardę, olej, czosnek i zioła, wymieszaj, dodaj sól do smaku.
Krok 3:
Udka z kurczaka dokładnie umyj i wytrzyj do sucha. Odwracamy uda od wewnątrz do góry i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4:
Zewnętrzna część ze skórą jest dokładnie pokryta masą musztardową.
Krok 5:
I zanurz w bułce tartej (tylko od strony skóry). Udka wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy do miękkości i złotego koloru.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g