kurki w piekarniku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
W 1 łyżce oleju podsmaż drobno posiekany czosnek i cebulę.
Krok 3:
Umyj grzyby, pokrój i smaż na patelni w 2 łyżkach. łyżki oleju, aż cały płyn wyparuje.
Krok 4:
Dodaj smażoną cebulę i czosnek, przyprawy na patelnię.
Krok 5:
Dodaj połowę kwaśnej śmietany. Wszystko wymieszaj, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 6 minut.
Krok 6:
Zdejmij z ognia dodaj resztę śmietany i ziół.
Krok 7:
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut.
Krok 8:
Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kurki - 13 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal / 100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g