kurki w piekarniku

kurki są nie tylko nieskończenie smaczne, ale także bardzo zdrowe!!! Kurki w piekarniku to bardzo smaczne, pachnące i satysfakcjonujące danie, które można podawać samodzielnie na lunch lub kolację lub na świątecznym stole jako danie główne.Możesz podawać je z ziemniakami, spaghetti i jako osobne danie. Gotowanie kurków wcale nie jest trudne, a bogaty smak i wspaniały aromat tego dania nie pozostawi obojętnych Twoich bliskich i gości.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 58 % 7 g
węglowodany 25 % 3 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W 1 łyżce oleju podsmaż drobno posiekany czosnek i cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj grzyby, pokrój i smaż na patelni w 2 łyżkach. łyżki oleju, aż cały płyn wyparuje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj smażoną cebulę i czosnek, przyprawy na patelnię.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj połowę kwaśnej śmietany. Wszystko wymieszaj, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 6 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zdejmij z ognia dodaj resztę śmietany i ziół.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal / 100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy