filet z kurczaka z pomidorami mozzarellą w piekarniku

pyszne kieszenie z kurczaka z aromatycznym nadzieniem! Kurczak okazał się bardzo smaczny. Jest przygotowywany bardzo łatwo i prosto. Bardzo smaczne na gorąco, gdy ser jest przyjemnie rozciągnięty sznurkami, ale także w schłodzonej formie, to też bardzo nic:) w połączeniu z puree ziemniaczanym te kieszenie można bezpiecznie podawać na świątecznym stole. Poczęstuj się!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 15 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 8 % 2 g
140 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj czosnek i smaż na oleju roślinnym przez 1 minutę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usuń skórkę z pomidora (nie musisz tego robić), wyjmij nasiona i pokrój w plastry.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj pomidory do czosnku i smaż przez 3-5 minut. Ważne! pomidory nie powinny stracić kształtu. Podczas smażenia dodaj trochę soli i mielonego pieprzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj warzywa i dodaj do pomidorów. Wymieszaj, usuń mieszaninę z ognia i pozostaw do ostygnięcia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W filecie z kurczaka wykonujemy nacięcia wzdłuż, nie przecinając fileta do końca, aby uzyskać kieszeń, którą można wypełnić nadzieniem. Filet z solą i pieprzem po obu stronach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mozzarellę kroimy w plastry lub kółka. Wziąłem blokową mozzarellę, ponieważ nie było jej pod ręką w kulkach, ale jeśli możesz ją znaleźć w kulkach, lepiej jej użyć. W każdej kieszeni wkładamy kilka plasterków mozzarelli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na mozzarelli rozłóż nadzienie pomidorem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Za pomocą szaszłyków naprawiamy krawędzie fileta, aby nadzienie podczas gotowania nie uciekło.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na gorącej patelni smażyć filety z obu stron na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż filety do naczynia do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 C.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piecz przez 20 minut, wyłącz ogrzewanie i pozostaw na kolejne 5 minut w piekarniku. Wyjmujemy nasze & quot; kieszenie & quot; z piekarnika i możemy podawać. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy