skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Drobno posiekaj czosnek i smaż na oleju roślinnym przez 1 minutę.
Krok 3:
Usuń skórkę z pomidora (nie musisz tego robić), wyjmij nasiona i pokrój w plastry.
Krok 4:
Dodaj pomidory do czosnku i smaż przez 3-5 minut. Ważne! pomidory nie powinny stracić kształtu. Podczas smażenia dodaj trochę soli i mielonego pieprzu.
Krok 5:
Posiekaj warzywa i dodaj do pomidorów. Wymieszaj, usuń mieszaninę z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 6:
W filecie z kurczaka wykonujemy nacięcia wzdłuż, nie przecinając fileta do końca, aby uzyskać kieszeń, którą można wypełnić nadzieniem. Filet z solą i pieprzem po obu stronach.
Krok 7:
Mozzarellę kroimy w plastry lub kółka. Wziąłem blokową mozzarellę, ponieważ nie było jej pod ręką w kulkach, ale jeśli możesz ją znaleźć w kulkach, lepiej jej użyć. W każdej kieszeni wkładamy kilka plasterków mozzarelli.
Krok 8:
Na mozzarelli rozłóż nadzienie pomidorem.
Krok 9:
Za pomocą szaszłyków naprawiamy krawędzie fileta, aby nadzienie podczas gotowania nie uciekło.
Krok 10:
Na gorącej patelni smażyć filety z obu stron na złoty kolor.
Krok 11:
Włóż filety do naczynia do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 C.
Krok 12:
Piecz przez 20 minut, wyłącz ogrzewanie i pozostaw na kolejne 5 minut w piekarniku. Wyjmujemy nasze & quot; kieszenie & quot; z piekarnika i możemy podawać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g