Char w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Ryby należy dokładnie umyć i wyczyścić przed gotowaniem. Wypatroszyć wnętrzności, usunąć skrzela i dokładnie spłukać, zwłaszcza miejsca w pobliżu głowy, w których znajdowały się skrzela.
Krok 3:

Połóż obraną rybę na arkuszu folii. Sól, lekko posyp zmieloną kolendrą i czarnym pieprzem.
Krok 4:

W środku umieść plasterki cytryny i gałązkę bazylii.
Krok 5:

Zawiń rybę w folię i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Ryba powinna być tam pieczona przez 30-35 minut.
Krok 6:

Następnie rozłóż folię i przytrzymaj rybę pod grillem przez 7-10 minut. Że skóra była bardziej chrupiąca.
Krok 7:

Wyjmij gotową rybę z piekarnika. Pokroić na kawałki.
Krok 8:

Połóż kawałki ryby na talerzu i możesz cieszyć się pysznym i delikatnym mięsem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g

