skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Drobno posiekaj warzywa.
Krok 4:
Wymieszaj ser, zioła i majonez. (Jeśli chcesz, możesz dodać posiekany czosnek, wtedy chleb pita będzie miał pikantny, ostry smak. Mój syn nie lubi czosnku, ale pita lubi, więc go nie dodałam. To wszystko kwestia gustu. )
Krok 5:
Rozwiń arkusz pita i rozłóż nasze nadzienie. Następnie zwiń rolkę.
Krok 6:
Dostałem 4 bułki. Połóż na Deko nasmarowanym olejem roślinnym lub jeśli jest mata silikonowa.
Krok 7:
Ubij jedno jajko...
Krok 8:
Dobrze posmaruj nasze pita. Włóż do piekarnika, Temperatura 180 stopni. 15-20 minut. W zależności od piekarnika. Skoncentruj się na zapachu i skórce na chlebie pita))))
Krok 9:
Gotowe bułki wyjmujemy z piekarnika...
Krok 10:
Kroimy na porcje i traktujemy domowników)) pyszne ze świeżymi warzywami. I możesz zabrać ze sobą na piknik)) Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g