chleb pita pieczony z serem w piekarniku

rumiany, chrupiący chleb pita to idealna lekka przekąska. Masz niespodziewanych gości?)) Nie wiesz, co ugotować?))) Chleb pita z serem w piekarniku to świetne rozwiązanie! Gotuje się szybko, koszty są minimalne, smak jest maksymalny! Chleb pita można zjeść zamiast chleba, przygotować przekąskę i zabrać ze sobą na piknik. Apetyczny, pyszny i po prostu ratownik!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 21 g
tłuszcze 52 % 27 g
węglowodany 8 % 4 g
349 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj ser, zioła i majonez. (Jeśli chcesz, możesz dodać posiekany czosnek, wtedy chleb pita będzie miał pikantny, ostry smak. Mój syn nie lubi czosnku, ale pita lubi, więc go nie dodałam. To wszystko kwestia gustu. )

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwiń arkusz pita i rozłóż nasze nadzienie. Następnie zwiń rolkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dostałem 4 bułki. Połóż na Deko nasmarowanym olejem roślinnym lub jeśli jest mata silikonowa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubij jedno jajko...

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze posmaruj nasze pita. Włóż do piekarnika, Temperatura 180 stopni. 15-20 minut. W zależności od piekarnika. Skoncentruj się na zapachu i skórce na chlebie pita))))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe bułki wyjmujemy z piekarnika...

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kroimy na porcje i traktujemy domowników)) pyszne ze świeżymi warzywami. I możesz zabrać ze sobą na piknik)) Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy