leszcz pieczony w piekarniku

chcesz zjeść smaczny posiłek? Piecz leszcza w piekarniku! Leszcz nadziewany warzywami z masłem. Pychotka
sharanAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 14 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 5 % 1 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Łapiemy leszcza

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy go

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obieramy go z łusek, bierzemy mocny, ostry nóż.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bardzo ostrożnie przecinamy go wzdłuż grzbietu po obu stronach, odłamujemy żebra końcówką noża, stopniowo oddzielając grzbiet od tuszy. (kawior lub mleko, nie wyrzucamy wątroby)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Powinno tak wyglądać. suszymy tuszę ręcznikiem i smażymy ją przyprawą

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A tymczasem sami zajmiemy się warzywami i kawiorem, kroimy wszystko drobno, solimy, biorąc pod uwagę, że tusze już trochę posoliliśmy, dodajemy masło w kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko dokładnie wymieszaj

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Odkładamy na bok

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I sami przygotowujemy protvenn, smarujemy olejem, kładziemy papier do pieczenia i ponownie olej

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kładziemy tusze i warzywa na pół na pół

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zamykamy drugą połówkę

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wygląda jakoś tak

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na wierzch posypałam mąką z przyprawami i serem

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    I wyślij do piekarnika na 35-40 minut 180 stopni

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Cóż, gotowe Bon Appetit

prosty, szybki sposób na cięcie !!!!! cóż, jeśli ci się spodoba, opublikuję więcej...

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Leszcz suszony - 221   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na gorąco - 172   kcal/100g
  • Leszcz gotowany - 126   kcal/100g
  • Leszcz świeży - 105   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na zimno - 160   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy