skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Łapiemy leszcza
Krok 2:
Myjemy go
Krok 3:
Obieramy go z łusek, bierzemy mocny, ostry nóż.
Krok 4:
Bardzo ostrożnie przecinamy go wzdłuż grzbietu po obu stronach, odłamujemy żebra końcówką noża, stopniowo oddzielając grzbiet od tuszy. (kawior lub mleko, nie wyrzucamy wątroby)
Krok 5:
Powinno tak wyglądać. suszymy tuszę ręcznikiem i smażymy ją przyprawą
Krok 6:
A tymczasem sami zajmiemy się warzywami i kawiorem, kroimy wszystko drobno, solimy, biorąc pod uwagę, że tusze już trochę posoliliśmy, dodajemy masło w kostkę
Krok 7:
Wszystko dokładnie wymieszaj
Krok 8:
Odkładamy na bok
Krok 9:
I sami przygotowujemy protvenn, smarujemy olejem, kładziemy papier do pieczenia i ponownie olej
Krok 10:
Kładziemy tusze i warzywa na pół na pół
Krok 11:
Zamykamy drugą połówkę
Krok 12:
Wygląda jakoś tak
Krok 13:
Na wierzch posypałam mąką z przyprawami i serem
Krok 14:
I wyślij do piekarnika na 35-40 minut 180 stopni
Krok 15:
Cóż, gotowe Bon Appetit
prosty, szybki sposób na cięcie !!!!! cóż, jeśli ci się spodoba, opublikuję więcej...
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Leszcz suszony - 221 kcal/100g
- Leszcz wędzony na gorąco - 172 kcal/100g
- Leszcz gotowany - 126 kcal/100g
- Leszcz świeży - 105 kcal/100g
- Leszcz wędzony na zimno - 160 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g