sznycel z kurczaka w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty i zacznij robić sznycel.
Krok 2:
Filet z kurczaka kroimy w plastry o grubości 1,5 cm.
Krok 3:
Wymieszaj mąkę z solą i kolendrą.
Krok 4:
Lekko ubij jajko widelcem.
Krok 5:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym i przejdź do panierowania filetów. Teraz ostrożnie bierzemy kawałek fileta i zanurzamy go w mące, następnie w ubitym jajku i ponownie w mące. Połóż filety na blasze do pieczenia.
Krok 6:
Wkładamy filety do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7:
Podawaj pachnące sznycle z dodatkami według własnego gustu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g