skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne produkty. Margaryna powinna pochodzić prosto z zamrażarki.
Krok 2:

Dodaj sól do połowy mąki i przesiej do miski.
Krok 3:

Na wierzchu wcieramy margarynę na grubej tarce i zmielimy na okruchy.
Krok 4:

Rozbij jajka na miskę (oddziel jedno żółtko, aby posmarować Biel) i wstrząśnij widelcem.
Krok 5:

W mące z margaryną robimy zagłębienie i wlewamy do niego jajka. Lekko wymieszaj.
Krok 6:

Kefir podgrzewamy do ciepłego stanu i wlewamy do niego sodę.
Krok 7:

Wlać do miski.
Krok 8:

Wymieszaj. Następnie powoli wlej resztę przesianej mąki i zagniataj ciasto.
Krok 9:

On nie musi być bardzo fajny. Przykryj folią i pozostaw w temperaturze pokojowej na godzinę.
Krok 10:

W międzyczasie posiekaj cebulę blenderem lub zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj do mięsa mielonego.
Krok 11:

Włóż tam sól, pieprz, wlej wodę i dobrze wymieszaj. Mięso mielone nie powinno być grube.
Krok 12:

Po godzinie pokrój ciasto na kawałki. Formujemy małe kulki, zwijamy w ciasta o grubości 0,5 cm.
Krok 13:

Na każde ciasto kładziemy łyżkę mielonego mięsa.
Krok 14:

Szczypta w kółko z fałdami, pozostawiając mały otwór.
Krok 15:

Rozłóż uformowane białe na blasze do pieczenia i posmaruj je wstrząśniętym żółtkiem.
Krok 16:

Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i piecz przez około pół godziny, aż do intensywnego zrumienienia. Z tej liczby produktów otrzymałem 18 białych o średnicy 8 cm.
Krok 17:

Podajemy do herbaty, do bulionu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g

