skład / składniki
metoda gotowania
1. Blanszuj kapustę we wrzącej wodzie przez około 3 minuty i wrzuć do durszlaka. Pokrój duże kwiatostany na mniejsze.
2. Przełóż czosnek przez prasę.
3. Do mielonego kurczaka dodaj oba rodzaje kapusty, startego czosnku, musztardy, krakersów, wlej śmietanę, sól, pieprz i wszystko delikatnie wymieszaj.
4. Połóż mięso mielone na podwójnym arkuszu folii i uformuj długą rolkę.
5. Zawiń folię, przekręć krawędzie jak cukierki. Powinien być równy cylinder.
6. Przenieś bułkę na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C na 35-40 minut. 5 minut przed gotowością zwiększ ciepło piekarnika do maksimum, usuń folię z rolki i pozwól jej się zrumienić.
7. Gotową bułkę lekko schłodzić przez 10 minut i pokroić na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g